Verzet tegen sloop Groene Kruisgebouw gaat door

Stichting de Aanzet heeft een voorlopige voorziening ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, inzake de voorgenomen sloop van het Groene Kruis Gebouw uit 1934 in IJsselstein. Het pand is in strakke Amsterdamse School stijl ontworpen door Ijsselsteiner J. van der Krift. Volgens de stichting heeft het vorige college van burgemeester en wethouders van de gemeente het door haar geinitieerde burgerinitiatief niet beantwoord om zodoende de sloop van het Groene Kruis Gebouw te rechtvaardigen.

Stichting de Aanzet heeft al in februari 2011 bestuurlijk overleg gevoerd met de voormalig VVD wethouder de Vries over hun burgerinitiatief, en zou volgens de notulen van dit gesprek in April 2011 een reactie ontvangen. Er is nooit een reactie gekomen van het vorige college van burgemeester en wethouders van de gemeente IJsselstein. Ook een initiatief voor een exclusief Grieks restaurant in het Groene Kruis Gebouw is telefonisch afgehouden. Wel getoetst zijn de plannen voor een parkpaviljoen en voor een lunchroom.

Stichting de Aanzet heeft op 15 juni 2015 bericht ontvangen van de Rechtbank. In dit bericht wordt aangegeven dat er op korte termijn een zitting kan worden gehouden.