Voormalig postkantoor aan de Potterstraat in Utrecht
Voormalig postkantoor aan de Potterstraat in Utrecht Foto: Kattenkruid via Wikimedia CC BY 3.0

Blauwe Albert Heijn-letters op gevel monumentaal postkantoor roepen afschuw op bij Utrechters (€)

De gevelreclame van de nieuwe Albert Heijn-supermarkt in het voormalige postkantoor van architect J. Crouwel jr. aan de Potterstraat in Utrecht roept afschuw op bij Utrechters.

PVDA-lid Hester Assen vindt dat de reclame niet past bij het monument uit 1924. “Albert Heijn bestaat al zo lang, en moet kunnen putten uit een enorme collectie logo’s’’. Volgens de Secretaris van de welstandscommissie was er geen discussie over de te verstrekken omgevingsvergunning. De commissie vond dat de reclame in goede verhouding staat met het gebouw. Het oude postkantoor krijgt een andere functie en dat vraagt aanpassing.

Dit bericht bevindt zich achter een betaalmuur. Algemeen Dagblad biedt u enkele artikelen gratis aan.