De afgelopen 40 jaar heeft Bureau Monumenten & Archeologie (BMA) op honderden bouwplaatsen overal in de stad onderzoek uitgevoerd. Op 14 mei worden ruim 100 archeologische vindplaatsen in combinatie met vijf historische stadskaarten als onderlegger voor iedereen online toegankelijk gemaakt. Met de website duik je in de Amsterdamse geschiedenis.
Op 14 mei worden ruim 100 archeologische vindplaatsen en vijf historische kaarten via www.amsterdam.nl/erfgoed voor iedereen online toegankelijk gemaakt. Met de website duik je in de Amsterdamse geschiedenis.
Amsterdam kent een rijke verzameling aan archeologische vindplaatsen. Dit kunnen funderingen van kloosters, huizen en stadspoorten zijn, maar ook beerputten, verdedigingsmuren en zelfs graven met skeletten. Deze archeologische sporen zijn bijzonder omdat ze verbonden zijn met het dagelijks leven van de vroegere bewoners van de stad. Op diep gelegen vindplaatsen kwamen zelfs prehistorische vondsten tevoorschijn uit de tijd dat Amsterdam nog niet eens bestond. De afgelopen 40 jaar heeft Bureau Monumenten & Archeologie (BMA) op honderden bouwplaatsen overal in de stad onderzoek uitgevoerd. De website met de vindplaatsen is nu voor het eerst online toegankelijk gemaakt. Deze plattegronden geven een beeld van hoe Amsterdam er vroeger uitzag en is gegroeid. Iedereen kan via de website kennis maken met dit deel van de geschiedenis van Amsterdam.
Caspar
Laatste berichten van Caspar (toon alles)
- Archeologen speuren in Rossum naar resten oudste burcht Nederland (bevat Video) - 17 december 2015
- Grond onder nieuwe woonwijk blijkt goudmijn - 17 december 2015
- Eeuwenoude vondsten langs spoor Haren - 15 december 2015
Geef een reactie