Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
foto: ADC

Bouw conserveringsstation IJsselkogge bereikt hoogste punt

De burgemeester van Lelystad, Margreet Horselenberg, en de burgemeester van Kampen, Bort Koelewijn, hebben vandaag het hoogste punt van het nieuwe conserveringsstation voor de IJsselkogge in Lelystad gemarkeerd met de Nederlandse vlag. In januari zal de middeleeuwse IJsselkogge, die door de combinatie Isalacogghe wordt onderzocht en geborgen, samen met een aak en een punter naar dit bijzondere conserveringsstation worden getransporteerd. Daar zullen de scheepswrakken gedurende vier jaar geconserveerd worden door Stichting Batavialand. Bijzonder is dat het publiek mee kan kijken gedurende het proces van de conservering.

Lees hier het bijgevoegde persbericht

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.