DEN introduceert managementprogramma voor erfgoeddirecteuren

CC BY SA 3.0
Digitaal Archief Foto: Victorgrigas via wikimedia

DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering introduceert in samenwerking met Injoin en het Netwerk Digitaal Erfgoed het Managementprogramma Digitale Strategie & Innovatie voor directeuren in de erfgoedsector die de ambitie hebben om digitaal te innoveren. Het managementprogramma is een van de toonaangevende programma’s van de nieuwe DEN Academie, dé plek voor deskundigheidsbevordering waar strategie en operationele kennis over de kansen en mogelijkheden van de digitale transformatie in de cultuursector in samenhang worden aangeboden. De inschrijving voor het managementprogramma is nu geopend.

Over het managementprogramma

Het driedaagse programma richt zich op directeuren van organisaties in de erfgoedsector. Het managementprogramma Digitale Strategie & Innovatie richt zich op directeuren in de erfgoedsector die de ambitie hebben om digitaal te innoveren. Na jarenlang hard werken aan de digitalisering en verbinding van collecties en vraagstukken rondom beheer en behoud zijn nu nieuwe onderwerpen actueel: de waarde van de culturele content en het verkennen van nieuwe mogelijkheden bij het gebruik van digitale content. Dit zijn strategische vraagstukken die DEN in dit programma met de deelnemers onderzoekt.

Uniek aan het programma is dat het is ontwikkeld vanuit de vraag van de sector en vanuit de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Met kleine groepen van maximaal 15 deelnemers wordt de training onder leiding van gecertificeerde trainers en met inspirerende sprekers op maat gegeven.

Over de DEN Academie

Met de Academie springt DEN in op een behoefte in de sector: professionals geven aan dat juist vragen op het strategisch niveau structurele aandacht en expertiseontwikkeling nodig hebben. Dat zij behoefte hebben aan een duurzame plaats om die vragen met elkaar en met externe experts te verkennen en te delen. Een plaats om collega’s uit andere disciplines binnen de culturele sector te ontmoeten. Een plaats om geïnspireerd te worden en nieuwe perspectieven te vinden die toepasbaar zijn in de eigen sector en organisatie. De DEN Academie biedt die plaats.