Foto: Jan Lagas, collectie Ronald Hartevelt

Hartevelt jenever bij Erfgoed Leiden en Omstreken

Het oer-Leidse bedrijf Hartevelt staat centraal in een tentoonstelling van Erfgoed Leiden en Omstreken die tot 15 januari 2014 gratis is te bezichtigen in het Archiefgebouw aan de Boisotkade. De geschiedenis van ‘Distilleerderij De Fransche Kroon v/h A. en J. Hartevelt en Zn.’ gaat terug tot 1734. In 1968 ging het bedrijf op in het Bols-concern en stopte de productie van jenever en likeuren aan de Langegracht in Leiden. De panden behoren nu tot de oudste fabrieksgebouwen in de stad en zijn beschermd als monument. De mini-expositie ‘De firma Hartevelt in papier en object’ geeft een beeld van de geschiedenis van Hartevelt en de producten. Er zijn archiefstukken uit de collectie van Erfgoed Leiden en Omstreken te zien en objecten uit de privéverzameling van medewerker Ronald Hartevelt.

Erfgoed Leiden en Omstreken is hét kennis- en adviescentrum over erfgoed in Leiden en omgeving. Het brengt kennis van het verleden bij elkaar en maakt deze bruikbaar voor iedereen. Het loopt daarin voorop in Nederland.

Bezoekinformatie
De mini-expositie ‘De firma Hartevelt in papier en object’ is tot 15 januari 2014 gratis toegankelijk in het Archiefgebouw (Boisotkade 2A, Leiden) van Erfgoed Leiden en Omstreken. Openingstijden: ma 13.00-20.00 uur, di/do/vr 9.30-17.00 uur, wo gesloten.

Meer informatie

Persbericht Erfgoed Leiden