Heineken Gebouw Rotterdam nu voor publiek toegankelijk

Stadsherstel Historisch Rotterdam

Eind april opende Heineken Gebouw Rotterdam haar deuren. Gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van de Rotterdamse Heinekenbrouwerij, is Heineken Gebouw Rotterdam gevestigd in de voormalige directiekamers van Heineken Rotterdam.

Stadsherstel Rotterdam, sinds 1998 eigenaar van het complex uit 1873, werkte ruim zeven jaar aan een plan om de publiekstoegankelijkheid te vergroten en het bijzondere verhaal van Heineken en Rotterdam te vertellen. Na een zorgvuldige restauratie en verbouwing is dat nu werkelijkheid geworden. Bezoekers kunnen genieten van een huisgemaakte lunch, koffie en natuurlijk een biertje.

Een museale audiotour leidt je langs vitrines en foto’s van de Rotterdamse geschiedenis van het wereldbekende biermerk. De collectie is zorgvuldig samengesteld in samenwerking met de Heineken Collection Foundation. Op vrijdag en zaterdag is het mogelijk om een exclusieve tour te boeken onder begeleiding van een gids, met als afsluiter een bierproeverij in The Secret Bar.

Mars Interieurarchitecten

Heineken Gebouw Rotterdam richt zich ook op de zakelijke bezoeker. Op de begane grond kunnen de prachtig gerestaureerde directiekamers afgehuurd worden waarin ook een deel van de collectie terugkomt. Deze zijn bij uitstek geschikt voor vergaderingen, product-presentaties, workshops en trainingen. Een van de ruimtes heeft een eigen “walk-in bar”.

Deze grote verbouwing en renovatie is nog maar het begin van de ambitie van Stadsherstel. De voorbereidingen voor Fase 2 zijn al in volle gang, waarin ook ruimtes komen voor groepen tot 50 personen, een aparte museale ruimte in het voormalig laboratorium en een groot grandcafé met aparte entree aan de kant van de Rotte.

Voor generaties Rotterdammers is het Heineken Gebouw Rotterdam een begrip, niet in het minst als werkgever toen de Heineken Brouwerij er nog zat. Heineken is uiteraard als partner betrokken bij het concept Heineken Gebouw Rotterdam. Niet alleen met het beschikbaar stellen van een deel van de historische collectie maar ook door weer een kantoor te openen in het rijksmonument. Sinds 2021 is het Heineken salesteam Zuid-Holland terug op het oude nest.