Hendrick de Keyser opent dertiende Museumhuis: De Quack in Den Haag

Vereniging Hendrick de Keyser, Huis de Quack, Den Haag. Foto: Arjan Bronkhorst

Op 8 oktober opent Museumhuis De Quack als 13e Museumhuis. 
Kom binnen in één van de eerste rijtjeshuizen van Nederland! Klinkt dat gewoontjes? Dan ken je Huis de Quack nog niet.

Een huis in metamorfose 
Verbouwen en uitbouwen is van alle tijden. Dit geldt zéker voor Huis De Quack. Jan de Quack, architect en “sierkunstenaar” kocht het chique ‘rijtjeshuis’ uit 1879 in de Haagse Zeeheldenbuurt in 1902 en verbouwde het ingrijpend. Hiervoor vond De Quack praktische en geniale oplossingen waarmee hij eigentijdse trends en ideeën van de rijkere middenklasse over wonen en interieur kon verwezenlijken. Hij combineerde verschillende architectonische stijlen wat het huis nog meer bijzonder maakt. Zowel van binnen als buiten.

Vereniging Hendrick de Keyser, Huis de Quack, Den Haag

Eigenzinnig

De Quack moest creatief zijn met geld en ruimte en zocht tegelijk als ‘hoogstaand sierkunstenaar’ naar oplossingen waarmee hij zijn huis mooi kon afwerken én zijn eigenzinnige visie als architect en als man van stand kon tonen. Het resulteerde onder andere in een traptoren aan de achterzijde, een rijkversierde erker, een etensliftje, een kamer-en-suite versierd met bladgoud en prachtige hout- en marmerimitaties. Een bezoek meer dan waard!

Huis De Quack. Foto: Arjan Bronkhorst

De Quack en jij

Op 8 oktober opent het nieuwe Museumhuis en ben jij welkom. Kom je langs dan ontvang je de sleutel waarmee je alle laden en kasten mag openen. Uniek is ook dat je op de stoelen mag zitten of plaatsnemen in de woonkamer en wachten tot het personeel je een kopje thee of koffie komt brengen! Voel je thuis zoals Jan de Quack zelf deed begin 20ste eeuw!