Verjaardagskalender met prachtige Haagsche Art Nouveau-architectuur

De kalender is te bestellen op: www.ArtNouveauCadeau.nl/winkel

Vanaf 1880 begon Den Haag met stadsuitbreiding die buiten de Haagse singelgracht plaatsvond. De snelle toename van het aantal inwoners, ambtenaren, arbeiders en middenstanders, maakte deze uitbreiding noodzakelijk. Toen rond 1900 de Art Nouveau / Jugendstil een populaire vormgeving werd, paste men dit ook steeds vaker toe in de architectuur van nieuw- en verbouw.

Hoewel deze architectuur maar een relatief korte periode populair was (tot ca. 1914), is er in Den Haag, ondanks verpaupering en sloop tot in de jaren ’70, veel bewaard gebleven.

Gelukkig is er de afgelopen jaren een herwaardering van de Art Nouveau vormgeving en -architectuur te zien en neemt het aantal liefhebbers ervan gestaag toe.

De Art Nouveau vormgeving vindt zijn inspiratie in de natuur, dieren en vrouwenfiguren, maar ook symmetrische figuren. De Art Nouveau in Den Haag (en Nederland) kent over het algemeen een wat mindere uitbundigheid dan in bijvoorbeeld Brussel, maar er zijn voldoende prachtige voorbeelden te vinden in Den Haag.

Architectuurfotograaf Menno van der Meer en vormgever Paul Noordermeer zorgden voor de fotografie en vormgeving van de Art Nouveau verjaardagskalender, Haagsche architectuur. De kalender is uitgebracht door Art Nouveau Cadeau van Rob van Kan, die samen met Simon Mulder, van Feest der Poëzie, ook de initiatiefnemer en organisator is van het Art Nouveau Festijn – Den Haag rond 1900, dat jaarlijks rond 10 juni plaatsvindt.

In de kalender worden 2 tegeltableaus en 10 gebouwen weergegeven van bekende architecten zoals: J. Olthuis, W.B. Liefland, L.A.H. de Wolf, J. Mutters jr. en J. W. Bosboom.

De kalender heeft een A4-formaat, omvat 7 dubbelzijdig bedrukte pagina’s, is gedrukt op zwaar papier (400 gr.) en kost € 13,95 excl. verzendkosten. Te bestellen op www.ArtNouveauCadeau.nl/winkel