Informatiebijeenkomst Europa en de erfgoedsector

Joods Historisch Museum. Foto: Johnbod

Welke kansen biedt Europa op het gebied van financiering, samenwerking, lobby en zichtbaarheid voor Nederlandse erfgoedprofessionals en instellingen? De mogelijkheden zijn groot, maar soms lastig vindbaar. Daarom organiseert DutchCulture een informatiebijeenkomst over Europa voor de erfgoedsector. Het programma bestaat uit korte presentaties over de nieuwe Europese subsidieprogramma’s vanaf 2014, inspirerende verhalen over lopende en mogelijke Europese erfgoedprojecten en informatie over initiatieven en netwerken die uw erfgoedinstelling in Europa op de kaart kunnen zetten.

Na een algemene introductie door Anouk Fienieg, hoofd DutchCulture/ Heritage desk en Mareile Zuber (Erfgoed Desk) met een zogenaamde wegwijzer Europese financieringsmogelijkheden, zijn er panelgesprekken. Het eerste gesprek gaat over financieringen de deelnemers zijn Klaartje Bult (Cultureel ContactPunt/ DutchCulture over Creative Europe, Gerard den Boer (Gemeente Amsterdam) over Kansen voor Erfgoed in de structuurfondsen en Peter Ros, over de succesvolle Europese projecten van De Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Vervolgens is er een panelgesprek over samenwerking. De deelnemers zijn Jan van ’t Hof(Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) over het Joint Programme Initiative, Siebe Weide(Nederlandse Museumvereniging) over NEMO – Europees Netwerk voor Museumvereniginge en een spreker over Europese netwerken waaornder De Heritage Alliance 3.3 van Europa Nostra.

Tot slot vindt een discussie plaats over het thema zichtbaarheid met aandacht voor de Europa Nostra Award (spreker tbc) en Het Europees Erfgoedlabel door Aart de Vries (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

Aansluitend bent u welkom bij de netwerkborrel en kunt u enkele infostands te bezoeken.

Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst? Meldt u dan uiterlijk 18 november via het formulier op de website aan. Voor meer informatie of vragen, neemt u contact op met Mareile Zuber, viam.zuber@dutchculture.nl

Woensdag 27 november 2013, 13.00 – 16.00 uur, aansluitend netwerkmoment tot 17.00 uur.
Inloop vanaf 12.30 uur
Locatie: Joods Historisch Museum, Nieuwe Amstelstraat 1 in Amsterdam
Deelname is gratis

Persbericht DutchCulture