Rotterdam – Vanaf 3 december is de inzendingstermijn voor de Gulden Feniks weer geopend. Het Nationaal Renovatie Platform nodigt voor het derde jaar op rij projectteams van bijzondere renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten uit een project in te zenden voor de Gulden Feniks. Deze prijs richt zich als enige exclusief op de bestaande bebouwde omgeving.
Doel van de Gulden Feniks is het bevorderen van de kwaliteit van Gebiedstransformatie, Renovatie en Transformatie. Bovendien wil de onafhankelijke jury met deze prijs hergebruik van de bestaande voorraad onder de aandacht brengen van een breed publiek. Uniek aan de Gulden Feniks is het karakter van een integrale prijs. Het gaat om duurzaamheid, functionele kwaliteit, culturele en maatschappelijke waarde, proceskwaliteit, economische aspecten, innovatie en techniek. Geen enkele andere prijs is zo veelzijdig van opzet.
In het voorjaar van 2013 maakt de jury de genomineerden bekend. De prijsuitreiking vindt plaats in juni op de PROVADA in de Amsterdam RAI.
Drie prijscategorieën
De Gulden Feniks wordt jaarlijks toegekend in drie categorieën: Gebiedstransformatie, Renovatie en Transformatie. Opdrachtgevers, architecten, aannemers, gemeenten en andere direct betrokkenen kunnen projecten indienen die zijn opgeleverd in de periode van januari 2012 tot en met december 2012. Uitgebreide informatie over de voorwaarden en criteria staan op de website www.guldenfeniks.nl.
Deskundige jury
De beoordeling van de inzendingen in opdracht van het Nationaal Renovatie Platform is in handen van een deskundige en breed samengestelde jury. De jury van de Gulden Feniks bestaat uit tien leden met een eigen aandachtsgebied:
Karin Laglas: voorzitter
Jack de Leeuw: vice-voorzitter
Fons Asselbergs: cultuurhistorie
Jean Baptiste Benraad: maatschappelijk opdrachtgeverschap
Herman van den Berg: real estate management
Pi de Bruijn: ontwerp
Andy van den Dobbelsteen: duurzaamheid
Ulrich Knaack: uitvoering en materialen
Peter Kuenzli: gebiedstransformatie
Peter de Winter: secretaris
De Gulden Feniks wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Renovatie Platform. Deze onafhankelijke stichting stimuleert hergebruik van de bestaande voorraad door belangenbehartiging en kennisverspreiding.
Persbericht Nationaal Renovatie Platform
Geef een reactie