Juridisch conflict dreigt rond iconische Van Nellefabriek

Van Nelle Fabriek
De Van Nelle Fabriek Foto: F.Eveleens via Wikimedia CC BY 3.0

Er dreigt een juridisch conflict rond de Van Nellefabriek. De stichting die het iconische pand als monument in ere wil houden, zegt een schadeclaim voor te bereiden tegen de nieuwe Belgische eigenaar en de gemeente Rotterdam. De eigenaar en de gemeente menen echter dat er, ondanks pogingen hiertoe, geen enkele formele samenwerking bestaat met de stichting Werelderfgoed Van Nellefabriek.

  1. De zogenaamde “stichting” is een enkele boze meneer zonder rol in het beheer van de Van Nellefabriek. De eigenaar van de Van Nellefabriek heeft maandenlang gepoogd voor meneer een rol te creëren, maar is er niet in geslaagd tot afspraken te komen die ook gerespecteerd worden Dus was helaas geen samenwerking mogelijk, tot de teleurstelling van de persoon in kwestie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.