Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

IJsselkogge wordt onder toeziend oog van publiek geconserveerd

Kogge
Het publiek kan volgend jaar meekijken met het conserveren van het historische scheepswrak de IJsselkogge. Dat meldt Omroep Flevoland. Het scheepswrak ligt nu nog op de bodem van de IJssel, maar gaat na de berging naar Lelystad.
Het schip zal eind volgend jaar uit het water worden gehaald en in museum Nieuw Land in Lelystad worden geconserveerd. Er wordt een speciale tent tegen het museum aangebouwd, waarin deskundigen van de Rijksdienst hun werk gaan doen. Het project zal zo’n vijf jaar in beslag nemen.

RTV Oost

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.