Kasteel in Almere moet hotspot worden in zelfvoorzienende wijk

Onafgebouwd kasteel Almere. Bron: Omroep Flevoland.

Volgens het plan van projectontwikkelingsbedrijf BBV Development in samenwerking met ReGen Villages moet rond het nooit afgebouwde kasteel in Almere een zelfvoorzienende wijk van de toekomst komen.

“Het is een icoon geworden van Almere. Misschien een beetje negatief, maar wie weet kunnen we dat icoon naar iets positiefs brengen,” zegt Edwin Vermij van BBV Development. Om het bouwen van de woonwijk mogelijk te maken, is wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Dat staat woningbouw nu namelijk niet toe in het gebied. Het kasteel blijft in de nieuwe plannen behouden.  

Lees het hele bericht en bekijk de video bij Omroep Flevoland.

  1. Wat treurig dat dit kasteel nooit is afgebouwd. Het zou echt een unieke aanwinst zijn voor Almere. In Nederland wordt neergekeken op bouw in oude stijl, terwijl het eigenlijk niets nieuws is. In de 19e eeuw was de Neogotiek helemaal in. Over 100 jaar maalt niemand er meer om dat het niet middeleeuws is. Als dit er eenmaal staat, is het van blijvende meerwaarde van de hele omgeving. Om die reden alleen al een heel dom idee om er nu een hele woonwijk omheen te bouwen.
    Bescherm de directe omgeving rond het kasteel, investeer in de afbouw van het Kasteel volgens het oorspronkelijke plan, en geef het een passende invulling (hotel/herberg, restaurant, congrescentrum) en de hele regio heeft er honderden jaren plezier van. Dat heeft een prijskaartje maar het verdient zich vroeg of laat terug.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.