Kunsthistoricus Jan Six ontdekt onbekend schilderij van Rembrandt

portret van een Jonge Man, Rembrandt
portret van een Jonge Man, Rembrandt Beeld via Hermitage Amsterdam

De Amsterdamse kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six heeft een onbekend schilderij van de hand van Rembrandt ontdekt. Het is een portret van een jonge man. Dat melden uitgeverij Prometheus, dat een boek van Six over zijn vondst uitgeeft, en museum Hermitage in Amsterdam, waar het kunstwerk vanaf woensdag te bewonderen is.

  1. Dit schilderij heeft zoals Christies al in de catalogus beschreef niets met Rembrandt te maken maar met een werk van een schilder uit de omgeving van Rembrandt Hang het werk naast Marten en Opjen in het Rijksmuseum dan zie je de technische verschillen gelet op de hand en de stofuitdrukking zie je meteen dat dit geen Rembrandt is uit 1633-34 !!!! Wat het wel is een fantastisch verhaal van allemaal mensen die elkaar kennen en die dan met veel verve een Rembrandt de wereld in helpen die geen Rembrandt is en ook nooit zal zijn…….
    Jan Six verklaart bij Pauw tijdens de onthulling dat hij op zn fietsje naar Ernst van de Wetering reed om hem de catalogus met afbeelding van het schilderij te laten zien hieruit blijkt dus dat mijnheer de Rembrandtspecialist kennis nam van een onbekende Rembrandt die fout in de catalogus bij Christies werd vermeld! de grote vraag is dan natuurlijk had deze fameuze Rembrandtspecialist niet het fatsoen horen te hebben om Christies meteen te bellen om zodoende een financieel drama voor de inbrenger te voorkomen? Het heeft er dan ook alle schijn van dat deze Rembrandtspecialist weinig mededogen heeft met inbrengers die hun miljoenen op deze manier verliezen. En wie kan de claim verwachten Christies die hebben toch geld zat . Als ik die eigenaar was geweest zou ik een miljoenenclaim tegen vd Wetering indienen wegens nalatig handelen, je zou het ook voorkennis kunnen noemen:)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.