Limburgse ArcheoRoute uitgebreid met twee nieuwe locaties

Archeo Route Limburg
Archeo Route Limburg Foto: Archeo Route Limburg

Op woensdag 28 november is de onthulling van twee nieuwe locaties voor de ArcheoRoute in de gemeenten Nederweert en Roerdalen. Tevens wordt een spelelement voor de ArcheoRoute gelanceerd: ArcheoGo. Bezoekers kunnen daarmee per locatie een 3D-element van een archeologisch icoon verzamelen.

ArcheoRoute
Archeologische vindplaatsen en verhalen liggen veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten. De ArcheoRoute gaat deze tot nu toe gesloten vindplaatsen ‘openen’. Met moderne technieken wordt het archeologisch verhaal verteld. De archeologische vindplaatsen worden gemarkeerd met een 2,2 meter hoge stalen speer. Door deze combinatie wordt archeologie meer zichtbaar en beleefbaar voor iedereen. Het gaat om het verhaal van het Cachot van Nederweert van de Romeinse Villa in Melick.

De beste beleving van de verhalen krijgt men door de ArcheoRoute-app voor de telefoon te downloaden (kijk op www.archeoroutelimburg.nl). Dan kan men op de betreffende locaties het archeologisch verhaal op de eigen telefoon beleven.