Bron: Nederland Monumentenland

Livestream: Wie wint de allereerste Erfgoedvrijwilligersprijs 2020?

Wie wint de allereerste Erfgoedvrijwilligersprijs 2020 en gaat naar huis met 10.000 euro? Kijk op vrijdag 4 december om 16:15 uur live mee naar de uitreiking vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag door minister Ingrid van Engelshoven.

Diverse vrijwilligersteams zijn via de website genomineerd, waaruit de jury onder leiding van Laetitia Griffith drie finalisten heeft gekozen:

Erfgoedbènde

Erfgoed Gezocht

Werkgroep Oeffelt en Loerangel

Foto: Nederland Monumentenland

Het winnende team krijgt een cheque van 10.000 euro; voor de helft vrij te besteden (bijvoorbeeld aan teamactiviteiten) en voor de helft ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet. Voor de nummers twee en drie is een cheque van 5.000 euro; op dezelfde manier te besteden aan bij de winnaar.

De Erfgoedvrijwilligersprijs werd dit jaar in het leven geroepen door minister Ingrid van Engelshoven van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het ministerie waardeert de inzet van vrijwilligers. Zij zijn voor het behoud en de beleving van erfgoed onmisbaar. Door hun inzet, passie en kennis dragen ze zorg voor instandhouding en toegankelijkheid van erfgoed. Ook vormen ze door hun enthousiasme een belangrijke schakel naar een groter en meer divers publiek.

Het Nationale Theater (Koninklijke Schouwburg) host de uitreiking en moderator is Karel Loeff, directeur van Erfgoedvereniging Heemschut.

De uitreiking is te volgen via de website of facebook van Nederland Monumentenland.