Mark de Kruijk nieuwe algemeen directeur MeyerBergman Erfgoed Groep

Mark de Kruijk Foto: De Patronage Creative Agency

M.i.v. 1 juni is Mark de Kruijk aangesteld als algemeen directeur van MeyerBergman Erfgoed Groep (MBE). Deze aanstelling en het vertrek van zijn voorganger, Peter Mulder, is in lijn met de strategie om de vastgoed ontwikkelingstak van MBE Groep af te bouwen en nog meer focus te leggen op de erfgoed expertise van de organisatie: herbestemming, conceptontwikkeling, ontwerp en exploitatie.

Mark de Kruijk is al jarenlang actief binnen de culturele- en erfgoedsector. Onlangs als directeur special projects bij Amerborgh en ook eerder was hij al als directeur werkzaam binnen de MeyerBergman Erfgoed Groep.

Ton Meijer, DGA MeyerBergman Erfgoed Groep: ‘Met Mark de Kruijk hebben wij een bekende en gedreven collega terug die zijn sporen verdiend heeft binnen de wereld van herbestemming en exploitatie van erfgoed. Zijn aanstelling past in onze ambitie om onze vastgoed ontwikkelingsactiviteiten af te bouwen en meer focus te leggen op conceptontwikkeling, advies en ontwerp van erfgoed. Daarnaast blijven wij eigenaar en investeerder van monumentaal erfgoed, onder meer van onze huidige erfgoed parels Paleis Soestdijk en Buitenplaats Doornburgh.”

Mark de Kruijk: “MBE Groep heeft op overtuigende wijze bewezen iconische projecten succesvol tot leven te brengen. Ik verheug me er dan ook op om met het team van MBE Groep te werken aan bestaande en nieuwe bijzondere erfgoed projecten.”