Nieuwe website curacaose monumenten en historisch erfgoed

Nieuwe website curacaose monumenten en historisch erfgoed Beeld: Monumentenfonds van Curaçao

Op 4 december, de dag dat in Curaçao werd herdacht dat het historische centrum van Willemstad inmiddels 23 jaar op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, lanceert het Monumentenfonds een vernieuwde website:  www.curacaomonuments.org. De website is totaal gemoderniseerd, geactualiseerd en voorzien van nieuwe foto’s, filmpjes, beschrijvingen en verhalen van alle, meer dan 800, aangewezen en beschermde monumenten van Curaçao. Voorts is er aandacht voor monumentale forten, landhuizen, beeldondersteunende panden van het beschermde stadsgezicht alsmede archeologische vindplaatsen.

De vorige versie was met meer dan 20 jaar, totaal verouderd. Het Monumentenfonds van Curaçao heeft het project gefinancierd en hier de afgelopen 2 jaar, samen met verschillende stakeholders en de overheid hard aan gewerkt. Met de oplevering van dit project en lancering is deze vernieuwde website ook overgedragen aan de overheid als officiële website van het historisch erfgoed van Curaçao.

Het centrum van Willemstad is één van de werelderfgoedsites van het Koninkrijk der Nederlanden. Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen.