Veel commotie rondom verfbeurt monument Rotterdam

Het consulaat-generaal van Angola is op verzoek van de gemeente gestopt met een omstreden verfbeurt van een rijksmonument in Rotterdam. Dit heeft de gemeente vrijdagmiddag laten weten. Partijen in de Rotterdamse gemeenteraad hadden van wethouder Adriaan Visser (Cultuur) uitleg geëist over een mogelijk onherstelbare beschadiging van het gebouw van het voormalige Gemeentearchief Rotterdam.

Architectenweb

Lees ook: Consulaat Angola geeft rijksmonument vernietigend ‘likje verf’

  1. Gisteren was burgemeester Aboutaleb te gast in het tv programma Buitenhof. De interviewer maakte van de gelegenheid gebruik om nog even terug te komen op de beschadigingen die Feyenoordhooligans toebrachten aan de fontein in Rome. Ook over dit onderwerp kan Aboutaleb ferme uitspraken doen: “Aan die monumenten in Rome schort er van alles en nog wat”, wat voor hem een reden is om geen blanco cheque te tekenen voor de reparatie van de fontein. Jammer dat de burgemeester niet even in herinnering werd gebracht dat er twee dagen eerder in zijn eigen stad op een schijnbaar veel onschuldiger wijze een rijksmonument mogelijk onherstelbaar werd beschadigd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.