De Oelemolle tijdens de Nationale Molendag 2009. Foto: Vincentmolenaar

Ontdek je molen tijdens Nationale Molendag 2014!

Wat doet de molen in je buurt? Dat kun je in het weekend van 10 en 11 mei 2014 zelf ontdekken tijdens de Nationale Molendag 2014. Tijdens dit molenweekend zetten ruim 950 molens hun deuren open, speciaal voor jou. Met molenmarkten, fietsroutes, kinderspelletjes en tal van andere activiteiten wordt jouw bezoek een bijzondere beleving. Kijk op www.molens.nl welke molens in jouw buurt open zijn tijdens Nationale Molendag 2014.

De 42ste Nationale Molendag is getiteld ‘Ontdek je molen’ en richt zich op de jeugd. Speciaal voor kinderen is een gratis doe-boekje beschikbaar, waarmee de molen ontdekt en beleeft kan worden. Bij iedere geopende molen tijdens de Nationale Molendag is dit boekje gratis op te halen. Daarnaast worden er bij heel veel molens in het land op molendag verhalen voor de kinderen verteld. Met verdere activiteiten als fietsroutes, molenmarkten en het beklimmen van de molen, is dit weekend een prachtig familieuitje.

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Informatie over deze organisaties is te vinden op de molens en op www.molens.nl De Nationale Molendag maakt onderdeel uit van de BankGiro Loterij Molendagen die gedurende het hele jaar worden georganiseerd.

Over de BankGiro Loterij Molendagen
Met de BankGiro Loterij Molendagen wil de BankGiro Loterij samen met Vereniging De Hollandsche Molen laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. Dankzij deze samenwerking kan Vereniging De Hollandsche Molen de molendagen organiseren en onder de aandacht brengen van het grote publiek. Vereniging De Hollandsche Molen organiseert ook de BankGiro Loterij Molenprijs en ontving voor beide projecten een totale bijdrage van 1 miljoen euro van de loterij.

Wilt je weten welke molens open zijn tijdens de Nationale Molendag en wat er zoal te beleven is? Ga dan naar www.molens.nl. Vanaf 1 april is het programma online te raadplegen.

Persbericht De Hollandsche Molen