Opening eerste Drentse ArcheoHotspot in Coevorden

Op 14 juli zal de opening van het Cultuurhistorisch Paviljoen op de Weeshuisweide in Coevorden plaatsvinden. Behalve een tentoonstellingsruimte in de vorm van een BELEEFdepot, komt er een ArcheoHotspot in het paviljoen. De eerste in de provincie Drenthe. Tevens zal deze op dag de nieuwe naam van het paviljoen worden onthuld.

Het paviljoen is ontworpen door kunstenaar Michel Velt en wordt uitgevoerd door kunstenaar Tom Dijkstra. Het is in eerste instantie een ontmoetingsplek waar bezoekers op een laagdrempelige manier met archeologie en de geschiedenis van Coevorden in contact komen. Het paviljoen is dan ook gratis toegankelijk en zal op vaste tijden geopend zijn.

Coevorden is met deze ArcheoHotspot de eerste in Noord-Nederland. Vanuit het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis ontvangt de locatie archeologische vondsten waar vrijwilligers mee aan de slag gaan.

Opening
Na een welkomstwoord van museumdirecteur Stefanie Ottens, geven wethouder Jan Zwiers en Marjolein Woltering, projectcoördinator van de landelijke organisatie ArcheoHotspots, een openingswoord. De wethouder zal samen met de winnaar van de namenwedstrijd, de naam van het paviljoen onthullen. Vervolgens kan iedereen genieten van de ‘Kostuumshow 1000 jaar mode’ die gegeven wordt door Stichting Oud-Oranje, bekend van het poppenhuis in het Drents Museum en grote historische kostuumshows bij Paleis het Loo.