Nieuwe talkshow ‘Land vol archeologie’ brengt archeologie van de regio in beeld

Op vrijdag 18 juni, de eerste dag van de Nationale Archeologiedagen, kan het publiek getuige zijn van een primeur. De Stichting Archeologie & Publiek en ArcheoHotspots presenteren dan een nieuwe live-talkshow onder de titel ‘Land vol archeologie’. De show wordt uitgezonden vanuit de ArcheoHotspot van Museum Het Valkhof in Nijmegen en is te volgen via een livestream.

Talkshowhosts Evert van Ginkel en Marie-France van Oorsouw ontvangen verrassende gasten uit Nijmegen en omstreken aan tafel. Archeo-reporter Vera Verkooijen is op pad gestuurd om archeologische bezienswaardigheden en nieuwtjes uit de regio in beeld te brengen. Via de Mentimeter en chat nodigt Agnes Westelaken iedereen uit om vanuit huis mee te praten.

In deze eerste uitzending staat de rijke archeologie van Nijmegen en omgeving centraal. Ook de bijdrage die vrijwilligers leveren aan behoud en onderzoek hiervan wordt belicht. De volgende uitzendingen worden telkens vanuit een andere ArcheoHotspot ergens in Nederland uitgezonden. Kijkers worden aangemoedigd om zelf filmpjes te maken van iets op archeologisch gebied dat zij onder de aandacht willen brengen. Ze kunnen die uploaden via https://www.landvolarcheologie.nl/ en maken kans om aan de talkshowtafel te worden uitgenodigd.

Vrijdag 18 juni 2021, 19:00-20:00, de livestream is te bekijken via https://www.landvolarcheologie.nl/

Aldaar zal de uitzending ook na afloop terug te kijken zijn.