Monumentenfotograaf gaat live op Clubhouse

Monumentenfotograaf Léontine Lamers start woensdag 28 april om 20.00 uur met een nieuwe Clubhouseserie. ‘Verhalen over erfgoed’ is het thema.

Lamers zegt hierover: “Er zijn zo veel verhalen over monumenten en erfgoed. Dat weten we allemaal. We lezen er ook vaak over. Maar ik ben ook benieuwd naar de verhalen die de erfgoedspeciaisten, de vakmensen, daarover kunnen vertellen. Wat is hun passie, hun drive, welk verhaal raakte hen het meest?” 

Lamers noemt zichzelf de fotograferende verhalenverteller van restauraties en monumenten. Via dit nieuwe sociaal medium platvorm kan ze geen foto’s laten zien, maar ze kan wel in gesprek gaan met de mensen die het werk, op welk niveau dan ook, doen. Zelf zegt ze hierover: “Luisteren naar persoonlijke verhalen. Dat is toch het mooiste wat er is! Ik geef erfgoedspecialisten graag een podium om hun verhaal te vertellen. Als ik er graag naar luister, zijn anderen dat vast ook!”

De serie start op woensdagavond 28 april om 20.00 uur met bouwhistorica Cisca van der Leeden. Daarna is de planning dat er wekelijks op woensdag- of donderdagavond een uitzending komt. Het bijzondere van dit sociaal media platvorm is dat het live is en dat mensen ook gelijk mee kunnen praten en vragen kunnen stellen. Je kunt op elk moment in de uitzending instappen. Een uitzending duurt maximaal een uur. Het enige nadeel is, nog, dat deze app alleen voor Apple gebruikers is. Binnenkort is de app hopelijk ook voor Android gebruikers beschikbaar. 

Heb je een iPhone, maar nog geen Clubhouse? Download de app en stuur een bericht naar Léontine, zij zal je dan een persoonlijke uitnodiging sturen. Haar nummer is 0622444681. Er zit een limiet op wie ze een uitnodiging kan sturen, dus wees er snel bij! 

Deze serie zal gemaakt worden onder de naam Monumentenfotograaf. Je kunt haar op Clubhouse volgen, dan blijf je up-to-date over nieuwe uitzendingen. 

Meer informatie over het werk van Léontine Lamers vind je op www.monumentenfotograaf.nl