Verhalen van erfgoedspecialisten op Clubhouse door Monumentenfotograaf

Monumentenfotograaf Léontine Lamers is sinds kort begonnen met een serie waarin persoonlijke verhalen van erfgoedspecialisten centraal staan.

“Er zijn zo veel verhalen over monumenten en erfgoed. Dat weten we allemaal. We lezen er ook vaak over.” Vertelt Lamers. “Maar ik ben ook benieuwd naar de verhalen die de erfgoedspeciaisten, de vakmensen, daarover kunnen vertellen. Wat is hun passie, hun drive, welk verhaal raakte hen het meest?” 

Lamers noemt zichzelf de fotograferende verhalenverteller van restauraties en monumenten. Via dit nieuwe sociaal medium platvorm kan ze geen foto’s laten zien, maar ze kan wel in gesprek gaan met de mensen die het werk, op welk niveau dan ook, doen. Zelf zegt ze hierover: “Luisteren naar persoonlijke verhalen. Dat is toch het mooiste wat er is! Ik geef erfgoedspecialisten graag een podium om hun verhaal te vertellen. Als ik er graag naar luister, zijn anderen dat vast ook!”

De serie startte 28 april met bouwhistorica Cisca van der Leeden. Zij vertelde over haar vak en waarom ze hiermee begonnen is. Wat haar drive is. De eerst volgende gast is Pierre van der Gijp, manager marketing, informatie en communicatie bij het Nationaal Restauratiefonds.

Het bijzondere van dit sociaal media platvorm Clubhouse is dat het live is en dat mensen gelijk mee kunnen praten en vragen kunnen stellen. Je kunt op elk moment in de uitzending instappen. Een uitzending duurt maximaal een uur. Het enige nadeel is, nog, dat deze app alleen voor Apple gebruikers is. Binnenkort is de app ook voor Android gebruikers beschikbaar. Elke week zal er om 20.00 uur op een donderdagavond een uitzending zijn. 

De data en gasten die nu al vast staan zijn:

6-5 Pierre van der Gijp – Marketing, informatie en communicatie Nationaal Restauratiefonds

12-5 Dit keer op woensdag ivm Hemelvaartsdag -Jeptha Dullaart, Onder andere eigenaar van het Erfgoedkabinet en netwerker bij het programmabureau Erfgoed Deal

20-5 Susan Lammers -directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

27-5 René Dessing – voorzitter sKBL en directeur stichting Erfgoed Landfort

Heb je een iPhone, maar nog geen Clubhouse? Download de app, zoek Léontine Lamers en vraag of ze je toelaat. Een andere manier is om een bericht naar Léontine te sturen, je ontvangt van haar een persoonlijke uitnodiging. Haar nummer is 0622444681. Er zit een limiet op wie ze een uitnodiging kan sturen, dus wees er snel bij! 

Deze serie zal gemaakt worden onder de naam Monumentenfotograaf. Je kunt haar op Clubhouse volgen, dan blijf je up-to-date over nieuwe uitzendingen.