Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
Het gevonden vioolblok. foto: RCE / IFMAF

Opmerkelijke vondsten bij opgraving scheepswrak Dronten

Een vioolblok, een schrijfbordje, een tinnen lepel en een aardewerken bord. Interessante vondsten die de afgelopen dagen zijn gedaan bij de opgraving van het scheepswrak aan de Rietweg in Dronten. De studenten van de International Field school for Maritime Archaeology Flevoland (IFMAF) stuitten afgelopen vrijdag al op het vioolblok. Het vioolblok is een katrol met twee schijven dat onderdeel is van het hijsen van de zeilen. Het verkeert nog in een uitstekende conditie.

De studenten houden een blog bij waarin ze elke dag een beschrijving geven van hun werkzaamheden. U kunt het blog vinden op: http://ifmaffieldschool.blogspot.nl/

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.