Westbeemster
Westbeemster Foto: Mart Groentjes (Boerderijenstichting Vrienden van de Stolp) via Mooi Noord-Holland

Samen vierkant achter de Stolp op de Grote Stolpendag

Het Steunpunt Monumenten en Archeologie organiseert op 28 juni de Grote Stolpendag in het voormalige gemeentehuis van Venhuizen. Met de Grote Stolpendag wil het Steunpunt zoveel mogelijk partijen met elkaar in gesprek brengen om het belang van behoud en herbestemming van Noord-Hollands agrarisch erfgoed weer eens op ieders agenda te zetten. Centraal in het programma staat daarom het Grote Stolpendebat, met onder meer De Groene Grachten, de Boerderijenstichting Vrienden van de Stolp, Rho Adviseurs en Provincie Noord-Holland.

Directe aanleiding voor De Grote Stolpendag is de presentatie van de nieuwe handreiking voor gemeentelijk stolpenbeleid, ‘Vierkant achter de stolp 2.0’, door de Gedeputeerde van Cultuur (Jack van den Hoek) aan de wethouder van Drechterland, George Besseling. Ook is er de eindmanifestatie van de actie Red de Stolp, en een informatiemarkt met onder andere ontwerpen van studenten van de Academie van Bouwkunst die met de stolp als gebouwtype aan de slag zijn gegaan.

Na een feestelijke borrel met Westfriese hapjes, stolpverhalen en muziek organiseert het Steunpunt een stolpenstoomcursus voor gemeenteraadsleden en bestuurders.

Voor informatie over de Grote Stolpendag kunt u contact opnemen met Rosanne Bruinsma (r.bruinsma@mooinoord-holland.nl) of Reinier Mees (r.mees@mooinoord-holland.nl).

Extra informatie
http://reddestolp.nl/
https://www.steunpunterfgoednh.nl/event/grote-stolpendag/
#grotestolpendag