Stem op je favoriete Erfgoed Ster 2021

De afgelopen maanden kon iedereen met een plan voor Overijssel meedoen met Erfgoed Sterren. Maar liefst 23 plannen zijn ingediend. Van Nieuwleusen tot Hengelo, van Hasselt tot Losser. Allemaal plannen die erfgoed als motor inzetten voor de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Plannen die zich richten op sociale doelen, zoals zorg en gezondheid, en plannen die zich richten op het vinden van vakmensen voor de erfgoedbranche of klimaatadaptatie. Stemmen op je favoriete plan kan van 22 tot 30 september via www.hetoversticht.nl/erfgoedsterren.

Publiek bepaalt mee

Drie van de ingediende plannen gaan door en maken kans op de titel Erfgoed Ster 2021. De komende periode gaat de jury aan de slag om de plannen te beoordelen. Maar dat niet alleen, het plan met de meeste publieksstemmen krijgt ook een nominatie en maakt daarmee kans op de titel Erfgoed Ster 2021 en € 10.000 voor realisatie van zijn of haar plan. De andere twee nominaties worden komende weken door de vakjury bepaald.

De jury

De professionele jury bestaat uit twee vaste erfgoed leden: Peter Breukink, voormalig directeur Stichting Oude Groninger Kerken en Henk Baas, hoofd afdeling Landschap Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Daarnaast zijn er wisselende juryleden per categorie. De genomineerden worden 1 oktober bekend gemaakt. Zij krijgen persoonlijk bericht.

Bekendmaking Erfgoed Sterren 2021

Alle genomineerden krijgen de kans om (met het juryrapport als hulpmiddel) hun plan aan te scherpen om zo hun kansen om als winnaar uit de bus te komen te vergroten. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een slotbijeenkomst in november 2021.

Vragen of opmerkingen? Mail naar: erfgoedsterren@hetoversticht.nl