BNG bank Erfgoedprijs 2014 naar Bergen op Zoom

Bergen op Zoom wint BNG-Bank Erfgoedprijs 2014. foto: BNG-Bank Erfgoedprijs

De gemeente Bergen op Zoom is de vijfde winnaar van de BNG-Bank Erfgoedprijs. De gemeente Rheden werd tweede van de in totaal vier genomineerden. Volgens het juryrapport is Bergen op Zoom “een gemeente die op veel erfgoedborden tegelijk schaakt, maar daarbij vooral haar (ouder wordende) uiterlijk uitstekend blijft verzorgen.” De prijs van 25.000 euro werd uitgereikt in de Broederkerk te Kampen, die vorig jaar de winnaar was. Aansluitend werd er een symposium georganiseerd.

De BNG Bank Erfgoedprijs is bedoeld om gemeenten te stimuleren om effectief erfgoedbeleid te voeren en elkaar op dit gebied te inspireren. Het is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92, een samenwerkingsverband van een twintigtal erfgoedorganisaties.

Meer info over de prijs en het juryrapport kunt u vinden op de site van Kunsten ’92

de Erfgoedstem

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.

Laatste berichten van Caspar Steinebach (toon alles)