Delen kasteel Wageningen blootgelegd

Op het Bowlespark zijn maandag tijdens rioleringswerkzaamheden fundamenten van het kasteel dat tussen 1528 en 1673 in het Wageningse stadscentrum stond, blootgelegd. Er zijn sporen gevonden van een dikke toren, die een meter of 10 hoog moet zijn geweest. Ook konden archeologen in de voorbije weken voor het eerst de de bebouwing op het middenterrein in kaart brengen. Daar stonden onder meer een brouwerij, een stal en onderkomens voor manschappen, aldus archeoloog Peter Schut.

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.

Laatste berichten van Caspar Steinebach (toon alles)

  1. Er zijn inderdaad/natuurlijk foto’s gemaakt. Behalve tbv van het archeologisch onderzoeksrapport zijn de diverse situaties in het traject gefotografeerd. Lange tijd is uitgezien naar het moment dat de oude riolering in het Bowlespark zou worden vervangen. Met deze werkzaamheden zijn op diverse plekken muur- en torendelen van zowel kasteel- als stadsmuur blootgelegd en later weer toegedekt. Waar mogelijk wordt getracht met afwijkend baksteengebruik in het straatwerk de markante delen te accentueren.

    Beleidsmedewerker Monumentenzorg en Cultuurhistorie Wageningen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.