Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
Plaquettes met buitenplaats
Plaquettes met buitenplaats Beeld via sKBL

Herken de buitenplaats

De Stichting Kastelen Buitenplaatsen en Landgoederen heeft foto’s ontvangen van twee zilveren plaquettes waarop een landgoed is afgebeeld. De foto’s werden vergezeld van de vraag of iemand de buitenplaats zou herkennen. Het zijn twee zilveren plaquettes van een buitenhuis met een tuin aan een rivier. Beide plaques zijn waarschijnlijk van de zilversmid Johannes C. Seton (1881-1976) of zijn broer Jan of Han Seton.

De firma van de broers, welke gevestigd was op Wal 20 te Schoonhoven, maakte veel werk in opdracht van gegoede klanten, waaronder boeren uit de omgeving van Schoonhoven. Johannes bleef ook na zijn pensionering nog voorwerpen maken. De plaquettes zijn niet voorzien van een zilvermerk, maar de melder is zeker dat zij door één van de broers zijn gemaakt. Mogelijk zijn de plaquettes ‘ruilstukken’ geweest, ingeleverd om nieuw verwerkt zilver mee te betalen.

Is er iemand die het huis herkent?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.