Beleef de buitenplaats op 13 september: Nacht van de Buitenplaats

Nacht van de Buitenplaats

Op 13 september 2014 staan tijdens de tweede editie van de ‘Nacht van de Buitenplaats’ circa 30 buitenplaatsen letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. Iedereen kan op deze sfeervolle avond genieten van verrassende activiteiten op verschillende feeëriek verlichte buitenplaatsen. Deze activiteiten variëren van muziek, dans en theater tot verhalenvertellers, avondwandelingen en een diner. Diverse gemeenten in de provincie Utrecht nemen deel aan dit evenement, dus er is altijd wat te doen bij u in de buurt. Grijp deze kans om de Utrechtse buitenplaats beter te leren kennen en kom een kijkje nemen achter de heggen en hagen van de buitenplaatsen! Deze avond vindt plaats in het Open Monumentenweekend dat als toepasselijk thema Reizen heeft.

Een greep uit het programma
Op kasteel Sterkenburg in Driebergen treedt theatergroep Plankgas op met de voorstelling Offers en Koffers. Wandel mee met jonkheer Godefridus Bosch van Drakenstein en ontdek de bijzondere historie en smakelijke geheimen van Amelisweerd in Bunnik. Op landgoed Oostbroek in de Bilt kunt u dineren in de tuin. Op deze bijzondere locatie bereiden chefkoks een diner voor u met regionale producten. Bij landgoed Vollenhoven in de Bilt leidt de eigenaar u rond met fakkels en vertelt over de historie van het huis en de tuin. Ook kasteel Amerongen is deze avond geopend. Hier kunt u dwalen door de historische tuin en zich vergapen aan het kasteel. Voorafgaand vindt het jaarlijkse Grietmaal plaats (www.grietmarkt.nl) op de laan voor het kasteel.

Meer weten en aanmelden?
In augustus vindt u de volledige programmering op: www.nachtvandebuitenplaats.nl. Deelname aan de diverse activiteiten is gratis (met uitzondering van diners of overige catering).

Meer weten over de 285 Utrechtse Buitenplaatsen? Neem een kijkje op www.utrechtsebuitenplaatsen.nl.

Persbericht Landschap Erfgoed Utrecht