Nationaal Monumentencongres verplaatst naar 11 november 2021

De 9e editie van het Nationaal Monumentencongres wordt verplaatst naar donderdag 11 november 2021. Organisator Stichting Nederland Monumentenland heeft dit besloten naar aanleiding van de aanhoudende coronamaatregelen. Het congres, dat op 27 mei 2021 zou plaatsvinden, is met de huidige beperkingen nog steeds niet goed uit te voeren.

Thema Natuurlijk monumenten ongewijzigd

Het thema van de aankomende editie blijft ongewijzigd: ‘Natuurlijk monumenten’. De relatie tussen monumenten en de natuur is eeuwenoud en heeft telkens andere vormen aangenomen. Wat gelijk is gebleven is dat beide elementen nauw aan elkaar verbonden zijn en elkaar zowel kunnen versterken als verzwakken. Het evenwicht vinden blijft enorme uitdaging, waarbij we enerzijds naar de wetenschap en technologie van de toekomst kijken en anderzijds blijven leren van de oplossingen van onze voorvaders. De samenwerkende partners in de programmering zijn onder andere Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Provincie Noord-Holland.

Monumententalentprijs

De uitreiking van de Monumententalentprijs verhuist ook mee naar november. Deze prijs ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren wordt uitgevoerd door de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed (RCE). De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject aangeboden door het Mondriaan Fonds. De andere finalisten ontvangen een bedrag van 3.000 euro voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

De hoofdlocatie van het congres blijft het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. De organisatie van het congres deelt voor de zomer meer informatie over de verdere inhoudelijke programmering en de start van de ticketverkoop. Houd daarvoor de website www.monumentencongres.nl in de gaten of volg het Monumentencongres via LinkedInFacebook en Twitter.