Public Domain
Valkhofburcht, Nijmegen Foto: Albert Cuyp via wikimedia

Opgraving flank Valkhof Nijmegen van start

De archeologen van de gemeente Nijmegen zijn afgelopen dinsdag gestart met een opgraving onder aan de Valkhofheuvel in het centrum van de stad. Het Valkhof is een belangrijke historische plek met restanten uit de middeleeuwen. Op de heuvel liggen onder andere de Sint Nicolaaskapel en de Barbarossaruïne.

Het onderzoek gebeurt in het kader van de bouw van De Bastei, een nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie. De locatie van het onderzoek, tussen de Waalkade en de Valkhofheuvel, schept hoge verwachtingen. Archeologen verwachten belangrijke sporen aan te treffen van het Nijmeegs verleden, zoals resten van de veerpoort en de Stratemakerstoren.

Bekijk via de link de folder van de gemeente Nijmegen over het onderzoek: Bastei – A4

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.