Oproep NOaA 2.0: Denk mee over nieuwe onderzoeksvragen archeologie

Begin 2016 wordt de nieuwe Nationale Onderzoeksagenda Archeologie operationeel. Voor de nieuwe agenda is, op basis van de uitkomsten van het rapport ‘Oogst voor Malta’, een selectie onderzoeksvragen opgesteld. Om deze selectie onderzoeksvragen zo volledig mogelijk te maken, wil de projectgroep NOaA 2.0 iedereen die in de archeologie actief is, uitnodigen om zijn of haar bijdrage te leveren.

De projectgroep wil van archeologiebeoefenaars weten welke vragen ontbreken of al beantwoord zijn, of sommige vragen niet deugen en of sommige anders geformuleerd moeten worden.

Concrete wijzigingsvoorstellen in de vorm van amendementen kunnen uiterlijk 15 mei ingediend worden bij de projectgroep NOaA 2.0 van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Op 12 juni zal vervolgens een Archeologieplatform georganiseerd worden, met als doel de bijdragen te bespreken en bediscussiëren. Dan zal ook de nieuwe lijst met vragen worden gepresenteerd.

De voorlopige lijst is hier in PDF te downloaden.

De amendementen kunnen per mail verstuurd worden naar de projectgroepleden:

Bert Groenewoudt, b.groenewoudt@cultureelerfgoed.nl
Liesbeth Theunissen, l.theunissen@cultureelerfgoed.nl
Tessa de Groot, t.de.groot@cultureelerfgoed.nl

Voor meer informatie over de NOaA 2.0, zie de pagina over de Nieuwe Nationale Onderzoeksagenda.

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.

Laatste berichten van Caspar Steinebach (toon alles)