Reimerswaal mag archeologisch rijksmonument worden

Reimerswaal zoals het er moet hebben uitgezien vanaf land vóór 1570
De verdronken stad Reimerswaal die in de Oosterschelde ligt, mag van de provincie een archeologisch rijksmonument worden. De provincie steunt het plan van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Minister Bussemaker begon medio dit jaar een procedure waardoor de verdronken stad, samen met 27 andere archeologische objecten in Nederland, in aanmerking komt voor de hoogst mogelijke bescherming.
Reimerswaal was gedurende de 14e eeuw een van de belangrijkste havensteden van Zeeland. Door overstromingen, oorlogen en ander onheil werd de stad uiteindelijk verwoest en verlaten. Tegenwoordig liggen de resten van de stad onder de Oesterdam.
Lees hier meer over de historische verdronken stad Reimerswaal.
The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.

Laatste berichten van Caspar Steinebach (toon alles)