Directeur Paul van Vlijmen verlaat Het Spoorwegmuseum

Na 27 jaar werken voor Het Spoorwegmuseum verlaat directeur Paul van Vlijmen per 31 oktober as. het museum. De heer Van Vlijmen wordt vanaf dat moment directeur van de Stichting
Defensiemusea.

Onder leiding van van Vlijmen heeft Het Spoorwegmuseum een aantal belangrijke mijlpalen
gerealiseerd waarbij de grote vernieuwing van 2005 de meest in het oog springende is. Met het
baanbrekende museumconcept rond de vijf werelden van het spoor en als rode draad educatie door vermaak, zette Paul het museum nationaal en internationaal op de kaart als vooruitstrevend, vernieuwend en avontuurlijk.

Engelhardt Robbe, voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Spoorwegmuseum: “Paul van
Vlijmen heeft een sterk stempel gedrukt op het museum. Beginnend met de verbouwing in 1989 ter ere van 150 jaar spoorwegen, de opening van het vernieuwde museum in 2005 en recent nog met de prijswinnende attractie De Vuurproef. In de 27 jaar dat Paul bij het museum werkte organiseerde hij spectaculaire tentoonstellingen zoals Royal Class en Sporen naar het front en succesvolle evenementen als Winter Station.

Paul laat een springlevend en financieel gezond museum achter waar jaarlijks ca 350.000 bezoekers genieten van de vele mooie verhalen over de trein. Als een directeur met het statuur van Paul van Vlijmen vertrekt kunnen we dat alleen maar betreuren, maar wij danken hem voor de vele jaren dat we van zijn inspirerende aanwezigheid, zijn inzet en zijn betrokkenheid mochten profiteren en wij wensen Paul heel veel succes in deze eervolle nieuwe functie.”

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.

Laatste berichten van Caspar Steinebach (toon alles)