Door het oog van de monumentenfotograaf: Erfgoedfair

Naast ‘vast’ erfgoed, ook rijdend erfgoed op de fair.

Dit keer een iets andere ‘ door het oog van… ‘ Ik was namelijk zondag 27 september als standhouder op de Erfgoedfair, dit keer op Landgoed Mattemburgh in Bergen op Zoom. Omdat het zo’n enorm leuke fair is, vind ik, aandacht voor dit evenement.

De fair werd dit jaar voor de 4de keer georganiseerd door het tijdschrift Herenhuis. Net zoals afgelopen jaren hadden ze weer een prachtige locatie gevonden. Voor mij (midden-oost Gelderland) was het wel een eindje rijden (bijna 2 uur), maar absoluut weer de moeite waard om 5 uur op te staan…. Lekker rustig op de weg en lekker tijd om op te bouwen in alle rust en hier en daar alvast een foto te kunnen maken.

De sfeer en ambiance zorgen er altijd voor dat het gezellig is. De weergoden zijn tot nu toe altijd goed gezind, het was weer een prachtige zonnige dag! Jammer vond ik het dat er wat minder mensen waren dan vorig jaar. Was het de ligging? Of waren er te veel andere evenementen gaande? Van anderen hoorde ik dat het kwantiteit aan bezoekers minder was, maar de kwaliteit beter. Uiteindelijk is dat wat je wilt: mensen die serieuze interesse hebben in je dienst of product. Voor wat ik zo hoorde is dat toch wel geslaagd.

Het aanbod was geweldig. Er was weer van alles te zien en te beleven. Workshops, rondleidingen, en lezingen. Verder kon je allerlei ambachten aan het werk zien.

Gezellig was ook de borrel na afloop voor de standhouders en geweldig dat er voor wie wilde nog een rondleiding mee kon doen werd door het hoofdgebouw van Landgoed Mattemburgh. Die hadden wij als standhouders niet kunnen volgen gedurende de dag.

Omdat ik standhouder was en een workshop gaf over monumentenfotografie heb ik niet zo heel veel van de fair kunnen zien, helaas. Als het volgend jaar gewoon weer doorgaat, neem ik waarschijnlijk iemand mee. Dan kan ik rondlopen, mensen ontmoeten en hier en daar een foto maken. Wel zo relaxed 😉

Op de foto’s een kleine impressie zoals ik het zag en vooral, wat ik zag.

The following two tabs change content below.

Leontine van Geffen-Lamers

Léontine van Geffen-Lamers is als fotograaf gespecialiseerd in het fotograferen van (monumentale) panden en (ver)bouwprojecten. Haar missie is: goede foto’s voor erfgoedspecialisten, zodat hun werk nog beter zichtbaar wordt. Bekijk haar werk: website, of facebook of volg haar op twitter