Kabinet reserveert €250.000 voor Open Monumentendag

Open Monumentendag

Begin deze maand hebben coalitie en oppositie in de Tweede Kamer samen 10 miljoen extra voor cultuur vrijgemaakt in 2016. Dit geld is onder andere bedoeld voor festivals, podiumkunsten en het Mondriaan Fonds. Op initiatief van D66 gaat ook €250.000 naar de organisatie van de Open Monumentendag, welke sinds dit jaar op zoek was naar sponsoren, na het wegvallen van hoofdsponsor Rabo Vastgoedgroep.

  1. Waar gaat al dat geld dan naar toe? Organiseer al jaren in mijn plaats Open Monumentendag voor helemaal NOP. Worden op andere plaatsen dan betaalde uren gedraaid?

  2. Een hele verstandige opmerking van ‘Jan’. Waar gaat al dat geld naar toe ? Dit is toch vooral een vrijwillergersaangelegenheid waarbij deze vrijwilligers zelfs zelf voor de koffie, thee en koekjes moeten zorgen. En die “openmonumentendag”vlag die bij elk bouwwerk wordt opgehangen is nu toch wel een keer afbetaald. Graag inzicht geven wat precies met al dit geld gebeurt en de afgelopen jaren is gebeur, beste overheid.

    Richard Pauwels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.