Feestelijk startsein restauratie Jongeriuskantoor Utrecht

Oldenzaal Foto: Kunsten '92

Op vrijdag 24 februari vond in de Rijksmonumentale Villa Jongerius de ondertekening plaats van het restauratie contract door vertegenwoordigers van de Stichting Vrienden van het Jongeriuscomplex, Lomans Groep installateurs en bouwbedrijf Heilijgers en in aanwezigheid van de restauratie architect van Blauw Architecten. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de restauratie van het voormalige hoofdkantoor van de Jan Jongerius N.V. Het in 1936 opgeleverde kantoor zal een grondige restauratie ondergaan en geheel worden teruggebracht in oorspronkelijk staat. Het kantoor zal het Jongeriuscomplex, dat verder bestaat uit de gerestaureerde Villa Jongerius en de omliggende tuin nieuwe allure geven.

Het kantoor gaat evenals de Villa Jongerius dienen als vergader–, congres- en evenementenlocatie en zal deels een horecafunctie krijgen. Ook het interieur zal zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat worden teruggebracht. Zo zullen in de kantoorzalen de oorspronkelijk systeemplafonds worden gereconstrueerd, de originele glas-in-lood ramen worden teruggeplaatst in de centrale hal en zullen er ook originele elementen uit de inmiddels afgebroken constructiehallen worden ingepast. De restauratie zal naar verwachting over een jaar zijn afgerond.

Ondertekening contract, Foto: André Russcher
The following two tabs change content below.
André Russcher is als tekstschrijver en fotograaf gespecialiseerd in het vertellen van verhalen in woord en beeld over onder andere monumenten, transformatie- en herbestemmingsprojecten en (industrieel) erfgoed. Dit alles onder het motto: een mooie foto vertelt een verhaal en een verhaal wordt vaak versterkt door een mooie foto. Hij wil muren laten spreken en mensen hun verhaal over ‘als muren konden spreken gebouwen’ laten vertellen. Bekijk zijn werk op zijn website , Facebook , Instagram of volg hem op Twitter (@RusscherA).