Groninger kerken luiden ‘Klokken van Hoop’ voor iedereen met coronavirus

Klok Oosterwijtwerd Foto: Stichting Oude Groninger Kerken

De oproep van Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) naar haar kerken om deel te nemen aan het initiatief Klokken van hoop, vindt massaal gehoor. Dit is het luiden van de klokken op drie woensdagavonden tussen 19.00 en 19.15 uur om op die manier een boodschap van ‘hoop en troost’ te geven voor iedereen die te maken heeft met het coronavirus. En zoals verwacht reageerde men uiterst positief en wordt uitgebreid gehoor gegeven aan deze oproep.

Een goot aantal van de SOGK-kerken en –torens beschikt immers over een klok (of meerdere…) en kan dan ook aan dit initiatief medewerking verlenen. De klokken zijn op woensdag 18 maart, 25 maart en 1 april te horen van 19.00 uur tot 19.15 uur. Inmiddels hebben meer dan 20 kerken/torens van de SOGK toegezegd deel te nemen, en still counting!

Via de site http://www.klokkenvanhoop.nl/ zijn de deelnemende kerken aan deze actie te vinden. Hierbij moet worden opgemerkt dat (nog) niet alle kerken zich daar hebben gemeld

De kerken die zich tot u toe bij ons hebben aangemeld: Klein Wetsinge, Witte kerkje Grootegast, Lettelbert, Niehove, Losdorp, Marum, Winsum, Den Andel, Eenrum, Westernieland, Oosterwijtwerd, Zuurdijk, Breede, Oude Pekela, t Zandt, Meedhuizen, Middelstum, Uithuizen, Tolbert, Grijpskerk.

Het oorspronkelijke initiatief komt van de Paradijskerk in de binnenstad van Rotterdam. Onder het mom van ‘Klokken van hoop’ riep de Paradijskerk alle kerken in de stad en omgeving op om mee te doen. Wij in Groningen zijn dan wel ruime omgeving maar we doen graag mee! “Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen”, aldus de organisatie.