Monumentencongres door het oog van de monumentenfotograaf

NMc 2014 Haarlem. Foto Léontine van Geffen-Lamers

Je zou kunnen zeggen dat het Nationale Monumentencongres net zo oud is als ik monumentenfotograaf ben, ongeveer. Afgelopen 2 edities hield ik de hashtag behorende bij het congres op twitter goed in de gaten. Wie twitterde, wat zeiden ze en vooral, wie is voor mij interessant om te volgen. Graag wilde ik er zelf bij zijn, maar ja, had ik daar nu écht wat aan als fotograaf? Ik wilde graag deze mensen kennen, maar qua programma zou ik er niet zo veel mee kunnen. Inhoudelijke kennis over monumenten en erfgoed heb ik niet of nauwelijks. Ik observeer en heb kennis van mijn vak.

Dit keer kon ik er wél bij zijn. Blij verrast was ik toen Herbert Jan Hiep mij vroeg om mijn fotografische visie te geven op het congres. Een leuke uitdaging! Als een soort van ‘sidekick’ fotograaf mocht ik er de hele dag bij zijn.

En het was leuk! Leuk om een dag tussen mensen te zijn die ik niet uit hoefde te leggen waarom monumenten mijn specialiteit is. Leuk om bekenden te spreken. Leuk om mensen die ik vooralsnog alleen van twitter kende, nu eens in het echte leven te ontmoeten. Nog leuker om nieuwe mensen te leren kennen die vanuit hun vakgebied ook ‘iets’ met monumenten doen tegen te komen.
Hierbij een kleine impressie van wat ik zoal zag, of opviel. Wil je meer zien, kijk dan op mijn site, daar heb ik een uitgebreider fotoverslag van de dag geplaatst.

Voor wie het leuk vind mij te volgen op sociale media: twitter @monumentenfoto facebook.

The following two tabs change content below.

Leontine van Geffen-Lamers

Léontine van Geffen-Lamers is als fotograaf gespecialiseerd in het fotograferen van (monumentale) panden en (ver)bouwprojecten. Haar missie is: goede foto’s voor erfgoedspecialisten, zodat hun werk nog beter zichtbaar wordt. Bekijk haar werk: website, of facebook of volg haar op twitter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.