Door het oog van de monumentenfotograaf: Luchtbogen

Als monumentenfotograaf werk ik veel in opdracht, maar toen in “een Wonderlijke Klim” voorbij zag komen, wist ik: daar moet ik naar toe! Zoiets bijzonders, daar moest ik bij zijn. Opdracht of niet. Dus op een zonnig dag begin april, mocht ik naar boven!

Deze klim levert mooi materiaal op voor deze column. Nu zijn er al legio foto’s voorbij gekomen o.a. via Facebook. Ik hoop niet dat jullie er al genoeg van hebben. Ik niet in ieder geval. Voor wie het niet weet, t/m 30 oktober kun je, als er nog kaarten zijn, via een tijdelijke trap aan de buitenkant van de Sint Jan in Den Bosch letterlijk de goot van de kerk in. De luchtbogen met de beelden kun je van dichtbij bekijken en vooral ook van boven. Dit is bijzonder, omdat je de luchtbogen met zijn figuren normaliter alleen van onderen ziet.

Leuk vond ik het om de ‘bellende engel’ van redelijk dichtbij te kunnen zien. Deze bellende engel is uiteraard niet oud. Deze is bij de restauratie in 2010 op verzoek van de beeldhouwer Toon Mooy erbij gekomen. Je kunt ook met haar bellen. Er is een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen. Voor meer informatie, kijk op deze site. Ik vind het een prachtige vondst!

The following two tabs change content below.

Leontine van Geffen-Lamers

Léontine van Geffen-Lamers is als fotograaf gespecialiseerd in het fotograferen van (monumentale) panden en (ver)bouwprojecten. Haar missie is: goede foto’s voor erfgoedspecialisten, zodat hun werk nog beter zichtbaar wordt. Bekijk haar werk: website, of facebook of volg haar op twitter