Redding nabij? Recreatieoord Hoek van Holland wordt Rotterdams erfgoed

In januari werden we door een vaste bezoeker op de hoogte gesteld van de zorgwekkende plannen van gemeente Rotterdam. De gemeente is voornemens het 98 jaar oude Recreatieoord Hoek van Holland te verkopen aan een commerciële partij. De bewoners en bezoekers vrezen dat hun vertrouwde ‘plekkie’ veranderd in een chique vakantieoord met subtropisch zwembad en luxe villa’s. Hoewel de toekomst van het vakantiepark nog onzeker is, krijgt het aankomende zondag de oorkonde ‘Echt Rotterdams Erfgoed’ uitgereikt.

De oorkonde, die onderdeel is van Museum Rotterdam, wordt overhandigd aan de 7-jarige Loe, die de vijfde generatie op het park is. Volgens Mario Bruijns, die twee boeken schreef over het recreatieoord, zou de oorkonde kunnen helpen tegen de plannen van de gemeente: “Het is niet alleen leuk, maar ook nuttig en waardevol. Deze erkenning bevestigt nog maar eens de historische waarde van het Recreatieoord Hoek van Holland.”

Recreatieoord Hoek van Holland

Recreatieoord Hoek van Holland werd na de Eerste Wereldoorlog geopend, toen de welvaart en inkomens van mensen groeiden. 100 jaar later wordt er nog nagenoeg op dezelfde manier gekampeerd. Lees hier meer over het recreatieoord.