www.monument-fotografie.nl Impressie Monumentenbeurs 2014 Venray

Terugblik op de Monumentenbeurs Venray (4 – 6 november 2014)

Door Léontine van Geffen-Lamers – Een beetje dubbel gevoel heb ik als het gaat om de Monumentenbeurs in Venray vorige week. Ik was standhouder en samen met acht anderen waren wij ‘afdeling monumenten’.  Afgelopen jaren was de monumentenbeurs in Venray gecombineerd met een bouwbeurs. Gezien het geringe aantal deelnemers, hadden ze er de ‘Combi Vakdagen’ van gemaakt. Lijkt op zich logisch, verschillende bouwdisciplines samenvoegen. Maar misschien toch ook wel een gedwongen huwelijk..

Gezellig
Het was gezellig, daar in die gang. Vorig jaar stond ik er ook, en een deel van de andere deelnemers ook. Dat was dus een leuk weerzien, en de gesprekken gingen verder waar ze vorig jaar opgehouden waren. Helaas waren er minder bezoekers dan de meesten van ons verwacht hadden en dat niet alleen.. de meeste bezoekers vonden dit wel leuk om te zien, maar waren niet serieus geïnteresseerd. Jammer.

Meer architecten en bouwbedrijven
Geluk voor mij is dat ik als monumentenfotograaf het niet zo van de bulk hoef te hebben. Graag breid ik mijn klantenkring uit, maar dat hoeft niet met tientallen tegelijkertijd. Met 3 of 4 klanten erbij ben ik weer blij, omdat veel klanten regelmatig terug komen als zij een nieuwe opdracht af hebben en daar weer goede foto’s van willen hebben. Ander voordeel voor mij is dat de ‘buren’ ook mijn klant kunnen zijn. Dubbele winst dus.

Maar goed, hoe leuk het ook is om te praten over je vak met welwillende 65 plussers.. het is niet de doelgroep die ik in eerste instantie als klant zie. Graag had ik meer architecten en bouwbedrijven gezien. En dan met name de beslissers, en niet de jongens van de vloer.

Kennissessies
Op de beurs waren er ook kennissessies, die werden verschillend bezocht. Ik heb ook een lezing gegeven. Een leuk en geïnteresseerd groepje mensen heb ik inzicht kunnen geven in de meerwaarde van goede foto’s en tips en trucs gegeven als je die foto’s zelf maakt.

Deze beurs lijkt een soort kip en ei verhaal te worden. Als er te weinig standhouders zijn, komen er ook geen bezoekers, en geen bezoekers, geen standhouders. Ben benieuwd wat het volgend jaar gaat worden…

In die tussentijd ga ik een rondje Nederland doen, om verder te praten over mooie foto’s van het prachtige werk dat verschillende bedrijven doen. Ik kan in ieder geval weer aan de slag!
Meer weten over mijn werk, kijk op www.monument-fotografie.nl of facebook: https://www.facebook.com/monumentenfotografie of twitter: @monumentenfoto

The following two tabs change content below.

Leontine van Geffen-Lamers

Léontine van Geffen-Lamers is als fotograaf gespecialiseerd in het fotograferen van (monumentale) panden en (ver)bouwprojecten. Haar missie is: goede foto’s voor erfgoedspecialisten, zodat hun werk nog beter zichtbaar wordt. Bekijk haar werk: website, of facebook of volg haar op twitter